Bedrijfsvideo als investering

Video geeft je merk een gezicht

Video is tegenwoordig een onmisbaar element wanneer je je bedrijf wil laten groeien. Het is een makkelijke manier om je doelgroep te bereiken, je verhaal te vertellen en je bezoekers om te zetten tot klanten. Er zijn ook eindeloos veel opties om video effectief te gebruiken voor jouw bedrijf. Denk aan productvideo's, instructievideo’s, activaties, testimonials, pitches, jaarverslagen, etc. Voor elk verhaal is er wel een ideale en doordachte manier om video effectief in te zetten. En als je nog geen video gebruikt voor je bedrijf, dan is dit het moment om deze optie serieus te nemen. Wij leggen je uit waarom.


Maak impact met video

Hoewel het heel belangrijk is om video in je marketing te gebruiken moet je natuurlijk wel zorgen voor video die indruk maakt. Dit doe je alleen door vorm te complementeren met de inhoud en andersom. Video gebruik je in de eerste instantie om je verhaal te laten zien. Voeg hier een voice-over, (geanimeerde) titels, muziek en geluidseffecten aan toe en je hebt een compleet product wat mensen uitnodigt om het te bekijken. Een film die een beleving overbrengt maakt veel meer indruk dan een simpele registratie. Daarom is het ook belangrijk om goed na te denken over je verhaal en de benodigde technieken. Uiteraard zijn er ook tal van mogelijkheden om de effectiviteit van een video te testen. The proof of the pudding is in the eating. Oftewel, alleen de juiste combinatie van elementen zorgt voor een geslaagd eindresultaat. Hier hebben we natuurlijk ook over nagedacht. Lees hier bijvoorbeeld over een toolkit oplossing die een steengoede basis zet voor een consistente branding, groei en geloofwaardigheid van jouw bedrijf.


Video zet mensen in beweging

Goede video content marketing zorgt voor interactie met je doelgroep. Iedereen zoekt naar informatie en video is het perfecte middel om die mensen daarvan te voorzien. Het is namelijk erg toegankelijk en geniet de voorkeur ten opzichte van andere media. 26% van de kijkers bezoekt een website voor meer informatie over het onderwerp na het zien van een video. Deze kijkers gaan ook bijna twee keer zo snel over tot een aankoop na het bekijken van een productvideo. Simpelweg omdat ze beter geïnformeerd zijn dan mensen die geen video hebben bekeken. Zo kan je nog een stap verder gaan door alle video's te voorzien van ondertitels. Het is namelijk ook gebleken dat dit je conversie verhoogt omdat dit de kijker zelfs van informatie kan voorzien wanneer deze de video zonder geluid bekijkt. Je kan video dus optimaal inzetten voor een customer journey die naadloos aansluit bij jouw leads en prospects. Het is het medium bij uitstek voor zakelijke communicatie. Wanneer je deze content ontwikkelt en optimaliseert volgens een gedegen meetbare contentstrategie zal dit ervoor zorgen dat je de resultaten boekt die je voor ogen had.


Video om in te spelen op emotie

Met video kan je niet alleen laten zien waarom jouw bedrijf of dienst waarde toe kan voegen, je kan de kijker ook een gevoel meegeven. En daar houden mensen van. Kijk medio december maar naar de reclamebureau’s in de jaarlijkse strijd om de beste kerstcommercial. Deze competitie is niet zomaar ontstaan. De impact van een inspirerende en emotionele branding video is simpelweg vele malen groter dan dat van een stuk tekst of een statisch beeld. Dat zit zo: ons gedrag wordt over het algemeen bepaald door intuïtie en automatisme, dat wat ons is aangeleerd. Logica en feiten spelen helaas meestal geen belangrijke rol in het maken van keuzes. Emotie in video weet mensen daarom wel te raken. Ons lichaam maakt extra oxytocine en cortisol aan bij het zien van emotioneel geladen beelden. Ons brein reageert vervolgens op die emotionele ervaring en snapt simpelweg niet dat het bijvoorbeeld om een commercial gaat. Raak mensen in hun hart en krijg een plek in hun hoofd. Zo simpel is het. Storytelling met behulp van emotie in video is daarom ideaal voor jouw merkverhaal. Een goed script is dan ook uitermate belangrijk. We leggen je hier graag uit waar je aan moet denken bij het maken van een goed script.


Verbeter je online vindbaarheid met video

We schrijven er vaker over en blijven het adviseren: investeer in je online vindbaarheid. Bedrijven en consumenten zoeken elke dag naar informatie en doen dit meestal via de zoekmachines. Youtube is de grootste zoekmachine na Google want mensen kijken liever naar een video dan dat ze een stuk tekst moeten lezen. Maak het dus makkelijk voor je potentiële klanten en creëer hapklare content met de nodige informatie. Doe je dit met de nodige regelmaat in een duidelijke herkenbare stijl, dan zal de kijker je uiteindelijk erkennen als een autoriteit binnen je vakgebied. Google zal dit ook erkennen en je website daardoor een betere positie geven in de zoekresultaten. Er zijn verschillende middelen om je video vindbaarheid nog verder te optimaliseren zoals het gebruik van een video-sitemap zodat Google begrijpt wat jij wil delen en waarom. Denk ook aan het koppelen van de juiste keywords aan een video en zorg ervoor dat deze in verband staan met elkaar. Samenhang is hierin de sleutel. Het is misschien even puzzelen maar het is dus zeker de moeite waard om video toe te voegen aan je marketingstrategie. We helpen je graag om video effectief toe te voegen aan je marketingstrategie. En met effectief bedoelen we dan ook echt effectief. Zo nemen we optimalisatie uitermate serieus en denken we met je mee over het schrijven van een goed script of het testen van je video. Neem contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Inspiratie

Bekijk hier onze showreel met een kleine selectie van onze projecten om te zien wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Blog

we delen graag
onze inzichten

Hoe schrijf je een goed script?
Video is een krachtige marketing tool wanneer je dit op de juiste manier inzet. Maar hoe zorg je er nou voor dat je merkverhaal op de juiste manier wordt verteld? We delen graag onze tips voor het schrijven van een sterk script.
Waarom een animatie laten maken?
De play button is al jaren de meest onweerstaanbare call to action. Video en animatie zijn niet meer weg te denken uit het digitale landschap. We willen tenslotte allemaal ons verhaal vertellen om ons merk te versterken en betrokkenheid te creëren. Animatie is het ideale middel om dit te doen.
Het belang van goede contentstrategie
Je hebt weinig aan sterke (visuele) content wanneer dit niet op de juiste manier wordt ingezet. Verhoog je conversie met een doordacht plan en zorg ervoor dat je de informatiebehoeften van je relaties kan vervullen op de plekken waar ze het nodig hebben.

kennismaken of delen?