Waarom een animatie laten maken?

Animatie als perfecte call to action

De play button is al jaren de meest onweerstaanbare call to action en video is niet meer weg te denken uit het digitale landschap. Onze hersenen houden van bewegende beelden en we verwerken beeldinformatie maar liefst 60.000 keer sneller dan tekst. Ook willen we allemaal ons verhaal vertellen om ons merk te versterken en betrokkenheid te creëren. Storytelling is dan ook al jaren een van de meeste gezochte zoektermen op Google. Goede storytelling met behulp van animatie is dus ideaal om je merk, een concept of kennis te verkopen. Je kan je dus wel voorstellen wat er gebeurt wanneer je jouw goed doordachte verhaal achter de play button plaatst. Een animatievideo laten maken is in dat geval het perfecte middel om jouw merkverhaal te vertalen naar beeld. Wij leggen je uit waarom.


Animatie is perfect om je boodschap te versimpelen

Het is voor veel ondernemers lastig om hun merkverhaal goed uit te leggen. Zo kan je doelgroep een teveel aan informatie niet in één keer verwerken en begrijpen ze jouw vakjargon ook niet altijd. Daarom is het belangrijk om het simpel te houden en alleen datgene te vertellen wat tot de essentie van je verhaal behoort. Kort maar krachtig dus. Een animatie laten maken op basis van een simpel en helder verhaal of script is de oplossing om complexe informatie begrijpelijk te maken. Het is tevens ook een hele goede manier om jouw verhaal inzichtelijker te maken voor jezelf. Deze marketing content kent inmiddels vele namen en stijlen: 2D animatie, 3D animatie, animatiefilm, explanimation, explainer video, explainer animatie, uitleganimatie, whiteboard animatie, etc. Ze zijn allemaal bedoeld om jouw verhaal zo effectief mogelijk te vertellen. Storytelling in animatie is het meest effectief wanneer datgene wat onbelangrijk is wordt weggelaten, terwijl bewegende beelden de focus leggen op datgene wat je de kijker juist mee wilt geven. We bouwen dit altijd in een stijl die naadloos aansluit bij jouw merkidentiteit. Wat je dan overhoudt is een helder verhaal dat perfect aansluit op de visie van jou of je bedrijf.


Met animatie is alles mogelijk

Een animatie laten maken waarin jouw product in de ruimte zweeft? Wilde dieren die door de straten van Amsterdam lopen? Een space shuttle in je video? Waarom niet? Met animatie kan simpelweg alles! Zowel met 2D als 3D en zelfs in combinatie met gefilmd beeldmateriaal. En wat je met een camera niet vast kan leggen kunnen we altijd voor je ontwerpen met illustratie, graphic design of 3D modeling. Dit brengen we dan weer tot leven met verschillende animatietechnieken, zelfs wanneer het gaat om de meest complexe of abstracte onderwerpen. Je wordt dus alleen beperkt door je fantasie.


Met animatie houdt je zelf de regie in handen

Naast animatie heb je ook andere vormen van effectieve video marketing. Live footage video is bijvoorbeeld nog altijd het beste middel om een realistische registratie te maken van presentaties, live events en interviews, maar er zitten natuurlijk ook behoorlijk wat nadelen aan dit medium. Bij live action producties heb je veel materiaal, acteurs, fysieke filmlocaties, decors en vaak een flinke crew nodig. Daarnaast zijn post-productie en special effects vaak duur en tijdrovend. Een goede voorbereiding en de juiste timing is cruciaal en er is weinig ruimte voor additionele wensen na een shoot. Het is begrijpelijk dat steeds meer bedrijven een animatie laten maken. Je hebt nooit te maken met onvoorziene omstandigheden zoals bij een filmproductie. En bij eventuele bedenkingen kan je achteraf de stijl, copy of timing altijd aanpassen. Je hebt simpelweg veel meer mogelijkheden en controle over een productie. Animatie kan ook modulair opgebouwd worden zodat je voorbereid bent op een eventueel vervolg of gebruik kan maken van een breed inzetbaar product met verschillende hoofdstukken.


Speel in op emotie

Omdat je zoveel vrijheid hebt met animatie leent dit medium zich perfect voor effectieve storytelling. En goede verhalen brengen mensen in beweging. Storytelling is in essentie wat ons uniek maakt. Wij hebben allemaal ons eigen verhaal. En dat is hetgeen dat ons onderscheid van anderen. Precies datzelfde geldt voor merken. Een goed merkverhaal zou emoties moeten opwekken bij de doelgroep. Want wanneer je doelgroep zich emotioneel betrokken voelt bij je merkverhaal, voelt je doelgroep zich dus ook emotioneel betrokken bij je merk. Het uitgangspunt is altijd om marketing content te maken wat mensen willen delen en een goed merkverhaal is makkelijk om te zetten naar een goed script voor een animatiefilm die doet wat het moet doen; je conversie verhogen. Weet je nog niet waar of hoe je moet beginnen? Lees dan ook onze blog met tips over het schrijven van een goed script.


“Het uitgangspunt is altijd om marketing content te maken wat mensen willen delen.”Laat je online bereik groeien met animatie

Dankzij het internet kunnen we beter dan ooit informatie vinden en filteren. Daarom wordt iets wat we niet interessant vinden al snel weg geklikt. Onze aandachtsspanne wordt alsmaar korter en grote lappen tekst zijn voor een consument daarom al snel intimiderend als eerste communicatiemiddel. Mensen willen namelijk vooral snel weten wat je te vertellen hebt en het liefst zo helder mogelijk. En, als het even kan, op een aangrijpende en aantrekkelijke manier. En dat lukt het beste met een goed verhaal, inspirerende animaties en geloofwaardig geluid. Op deze manier worden meerdere zintuigen tegelijkertijd geprikkeld en zorg je dat mensen geboeid blijven. En het is een bewezen feit dat animaties significant beter scoren dan teksten of foto's. Mensen kijken graag naar bewegende beelden. Een animatie laten maken is dus perfect om je online bereik te vergroten omdat het opvalt, complexe zaken versimpelt en ervoor zorgt dat je beter vindbaar bent.


Animatie als leadgenerator

Er zijn veel manieren om video te optimaliseren voor een goede conversie. Niet te lang, maar ook zeker niet te kort, custom thumbnails, ondertitels, het formaat en ga zo maar door. Er zijn een aantal minimale vereisten om ervoor te zorgen dat je video of animatie de klant op de juiste manier bereikt. Maar je kan ook een stap verder gaan met effectieve tools zoals een lead gen fomulier. Wanneer je dit inzet moet de kijker eerst zijn of haar gegevens achterlaten om verder te mogen kijken. Plaats je dit pas na een seconde of 10 (midroll), dan is de kijker meestal al geïnteresseerd en zit je conversie al gauw in de lift. Er zijn ook veel mogelijkheden om de juiste inzet van video te testen en te optimaliseren zoals A/B testing of heatmapping. Zo zijn er tal van zaken die invloed hebben en elementen die je aan kan passen om de efficiëntie van je content te verhogen. Een goed script is weliswaar het halve werk maar er zijn veel manieren om het bereik van een animatie over jouw merkverhaal te vergroten. Goede content werd altijd al beloond door ‘s werelds grootste zoekmachine. En sinds de overname van Youtube door de zoekgigant, wordt online video nog meer gewaardeerd. Het plaatsen van een inhoudelijke video op een bijpassende pagina zal dus simpelweg resulteren in een betere ranking. Versla de competitie en bereik je klanten met jouw merkverhaal door video in te zetten met behulp van een doordachte contentstrategie.


Een animatievideo zegt meer dan 1000 woorden

Je wist het misschien al, maar uit ontzettend veel onderzoeken blijkt dat bewegende visuals gewoon veel beter de aandacht trekken dan stilstaande beelden. Video zorgt bijvoorbeeld voor vier keer meer conversie of betrokkenheid dan statische content. Bedrijven die video inzetten groeien gemiddeld 49% meer dan bedrijven die dit niet doen. En uit verschillende studies is gebleken dat 79% van de consumenten liever naar video kijkt dan dat ze over een product of dienst moeten lezen. Dat zijn serieuze cijfers. De consumenten die op zoek zijn naar inspiratie of informatie komen simpelweg sneller terecht bij bedrijven die durven te investeren in video of animatie. En zeker niet onbelangrijk, Google houdt van video! Je zal je ranking aanzienlijk verbeteren wanneer je videocontent gebruikt op je website. Video is tegenwoordig simpelweg onmisbaar in een effectieve online marketingstrategie. Talloze studies hebben keer op keer aangetoond dat bewegend beeld de aandacht trekt. Video verbetert je online vindbaarheid, zorgt ervoor dat je opvalt en verhoogt je conversie aanzienlijk. En het feit dat merendeel van B2B aankopen voortvloeit uit een zoektocht op Google is al reden genoeg om vandaag nog te starten met animatie. Denk bijvoorbeeld aan uitleganimaties om informatie snel en bondig te presenteren aan je doelgroep. Animatie zet je effectief in om iemand snel te kunnen overtuigen van de meerwaarde van jouw bedrijf. Een bedrijfsanimatie laten maken kan dus voor een flinke voorsprong zorgen. Waarom zou je deze kansen laten liggen?


Animatie is ideaal als branding tool

Steeds meer merken combineren film en animatie als effectief middel om verhalen te vertellen. Denk voorbeeld aan een interview, testimonial, productvideo, uitleg animatie of geanimeerde infographic. In de praktijk zien we helaas dat veel merken wel heldere richtlijnen hebben voor hun branding voor print, digital en tv, maar niet voor hun video. Het resultaat is dat er na verloop van tijd allerlei verschillende soorten video’s over het internet rondzwerven. De visuele consistentie is dan vaak ver te zoeken. Een animatie toolkit is hiervoor de perfecte oplossing. Dit is een set aan animatie templates die een uitstekende aanvulling zijn op de branding van een merk. Denk aan geanimeerde titels, intro’s, bumpers, transities, logo animaties en lower thirds. Er zijn heel veel elementen te bedenken en de wens is bij elke klant weer anders. Je bespaart jezelf dus tijd en moeite wanneer je naast een bedrijfsanimatie ook meteen een motion toolkit laat maken. Wij bouwen deze templates op maat en zorgen voor een compleet pakket! Bij deze templates leveren wij een bijbehorende handleiding. Zo kunnen editors en marketeers intern zelfstandig hun eigen high end marketing content maken. En altijd conform de brand guidelines. Zet in op groei, zorg voor consistentie en geef je merk een gezicht met een motion toolkit!


Een animatievideo is betaalbaarder dan je denkt

Zoals je uit de tekst hierboven wel kan concluderen is een animatie laten maken een investering zijn die zichzelf op termijn terugbetaalt. Wanneer je merkverhaal en doelstellingen in kaart zijn gebracht met behulp van een goede contentstrategie kunnen we vervolgens samen aan de slag om een doeltreffende bedrijfsanimatie voor je bedrijf te maken. Weet je al precies hoe je animatie eruit moet gaan zien en wil je weten wat het gaat kosten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij geloven niet in een standaard prijs voor alle animaties omdat elk bedrijf anders is. We willen zeker weten dat de stijl de boodschap complementeert en andersom. Daarom is elk project maatwerk en staat jouw project bij ons op de eerste plaats tot het af is! Op zoek naar inspiratie voor een mogelijke stijl? Bekijk hier ook onze showreel met een kleine selectie van onze animatie projecten.

Blog

we delen graag
onze inzichten

Hoe schrijf je een goed script?
Video is een krachtige marketing tool wanneer je dit op de juiste manier inzet. Maar hoe zorg je er nou voor dat je merkverhaal op de juiste manier wordt verteld? We delen graag onze tips voor het schrijven van een sterk script.
Bedrijfsvideo als investering
Video is altijd al het meest efficiënte gereedschap geweest om je merkverhaal te vertellen. Investeer in video en vergroot je naamsbekendheid, online vindbaarheid en je conversie. We leggen je graag uit hoe je video voor je kan laten werken binnen jullie organisatie.
Het belang van goede contentstrategie
Je hebt weinig aan sterke (visuele) content wanneer dit niet op de juiste manier wordt ingezet. Verhoog je conversie met een doordacht plan en zorg ervoor dat je de informatiebehoeften van je relaties kan vervullen op de plekken waar ze het nodig hebben.

kennismaken of delen?