Moving
storyboard


Test je script of idee met een moving storyboard

Om er zeker van te zijn dat je script of idee de nodige resultaten gaat boeken kan je ervoor kiezen om bij ons een moving storyboard (ook wel animatic genoemd) te laten maken. Op die manier is het mogelijk om de te realiseren content te testen bij de stakeholders en beoogde doelgroep. Je krijgt op die manier ook een heel goed idee van het uiteindelijke resultaat. Het is dus een makkelijke manier om informatie visueel te presenteren. Met behulp van een animatic kom je er snel achter of een boodschap duidelijk genoeg is en het is ook meteen een referentie voor de timing van de uiteindelijke animatie of video. Wanneer blijkt dat sommige onderdelen niet goed overkomen is het makkelijk om het concept of script nog aan te passen voordat de productie begint. In dat laatstgenoemde stadium is het namelijk moeilijker en kost het onnodig geld om wijzigingen door te voeren. Voorkom dus verrassingen en test je video of animatie voordat deze gemaakt wordt.

Voorbeeld van een storyboard.
Voorbeeld van een storyboard dat we voor een Wordsonline project hebben gemaakt.
Aan de linkerkant zie je de schetsen en aan de rechterkant het geanimeerde eindresultaat.

Hoe werkt het?

Het script is de basis van je moving storyboard. Je kan het simpel houden en kiezen voor simpele schetsen en een voice-over maar je kan ook de uiteindelijk gewenste stijl en branding al doorvoeren in de animatic. We illustreren dus eigenlijk alvast wat je als kijker in de video of animatie gaat zien. De toon kan alvast gezet worden met muziek, kleur, branding en een voice-over. Zo vorm je één geheel en kan je bijvoorbeeld controleren of je merk goed genoeg wordt geladen en of de video zonder voice-over nog steeds herkenbaar is. Ons advies is te allen tijden te kiezen voor het complete 'plaatje'. Zo weet je wat je kan en mag verwachten van het eindproduct.

Wat kost het?

Een moving storyboard betreft altijd maatwerk maar een simpele animatic met een voice-over begint al vanaf € 800,00. Neem contact met ons op om de beste opties voor jullie doelstellingen te bespreken.

kennismaken of delen?